Behandlingene

Soneterapi/fotsoneterapi

En behandlingsmetode der terapeuten utfører en bestemt trykkmassasje på soner/punkter som finnes hovedsakelig på føttene og oppover leggene. Sonene gjenspeiler kroppens organer og kroppsdeler, og brukes for å gjenopprette balansen både fysisk og psykisk.

Ved å stimulere sonene, kan en stimulere sirkulasjonen av både lymfe og blod, som igjen kan påvirke immunforsvaret. Soneterapien kjennes avstressende og beroligende, og kan brukes ved bla, hodesmerter, stram muskulatur, fordøyelsesbesvær etc. Soneterapi kan brukes både ved akutte og kroniske plager. Behandlingen kombineres ofte med øreakupunktur.

I tillegg til den klassiske fotsoneterapien, tilbys også: Nervereflexologi - en metode som arbeider med kroppens nervesystem. Siden det blir gitt en impuls til nervesystemet er nervereflexologi benyttet ved smertetilstander, både kroniske og akutte. Metoden nyttes gjerne sammen med fotsoneterapi og øreakupunktur. Muskulær soneterapi - som navnet tilsier en behandling som hjelper mot muskulære lidelser. Her jobber vi også på føttene og opp langs leggene.Behandlingen starter med å undersøke pasientens bevegelighet og ryggradens krumning. Deretter testes muskelsonene for knuter, "strenger", hevelse osv.,så korrigeres sonene. Kroppens energibaner nyttes for å få muskelen til å slappe helt av og komme i balanse. Behandlingen kan nyttes alene eller sammen med andre former for soneterapi, alt etter hva pasienten har behov for.

Øreakupunktur

Øret står i intim kontakt med hjernen, og hørselen er den viktigste sans for menneskelig kommunikasjon. Dette kan bidra til å forklare hvorfor øreakupunktur er egnet til å behandle problemer forbundet med svikt i hjernens koordinasjon. Et eksempel er ordblindhet, skrive og lese vansker, der det er utviklet en enkel metode (denne anvendes i skolehelsetjenesten i Frankrike). Øreakupunktur er imidlertid også en verdifull metode i behandlingen av mange mer somatiske lidelser. Den benyttes ved smertetilstander, også etter skader. Behandlingen kan kombineres med soneterapi.

Ørelys

En behandling som med fordel kan prøves av flere pasientgrupper. Pasienter med blant annet øreproblemer, luftveisproblemer, smerter i hodet og problemer med trykk-utligning.

Akupunktur

null

En behandlingsmetode som påvirker flyten av energi i kroppen. Ved å regulere energiene kan vi oppnå en energetisk balanse, som er en forutsetning for god helse. Akupunktur brukes både ved akutte og kroniske lidelser, eller til forebygging. Akupunktur kan behandle muskelplager, smertetilstander, ha en positiv effekt på den psykiske tilstand og styrke immunforsvaret. Ved hjelp av akupunktur kan man effektivt løse aktive triggerpunkter (Tp). Aktive Tp er den vanligste årsak til muskelsmerter. En muskelknute dannes på grunn av nedsatt blodsirkulasjon av ulike årsaker, oftest pga stillesittende arbeid eller lignende, dette kan igjen aktivisere Tp og føre til for eksempel "musearm". Akupunktørene kan også bruke kopping og moxa som tilleggs-behandlinger der de finner det gunstig for behandlingen.

Dru Yoga

En myk og meditativ form for yoga som passer for alle. Det jobbes mye med pusten, kjernemuskulaturen og ryggen i timene, og gir en dyp avkobling og hvile.

Forsking på Dru Yoga viser at den kan benyttes ved stressreduksjon. Ingen er for stiv eller for utrent til å delta. Vi anbefaler å delta på et introduksjonskurs først, for eksempel Fokus på Rygg eller Osteoyoga, der undervises det i de viktigste teknikkene. Etter hvert styrkes musklene, pusten blir roligere, du lærer å slappe av på en dyperer måte. Din mestring er viktig for oss.

Dru Yoga er en blanding av klassisk hatha yoga, tai chi og qi gong.

Homøopati

En av de mest brukte naturmedisinske metodene på verdensbasis og et behandlingsalternativ både ved fysiske og psykiske lidelser for alle aldre - ved akutte så vel som kroniske tilstander. Homøopatiske midler gis i små doser og er uten uheldige bivirkninger. Behandlingens varighet vil avhenge av flere faktorer: sykdommens karakter, hvor lenge den har vart, alder m.m. Jo mer nøyaktig du beskriver dine plager, jo større sannsynlighet er det for homøopaten å velge det mest passende legemiddelet, noe som forkorter behandlingstiden.

Biopati/naturopati

En naturmedisinsk helhetlig analyse-behandlingsmetode hvor gjenoppretting av helsemessig balanse og likevekt står sentralt. Biopati/Naturopati omfatter blant annet ernæringsterapi, urtemedisin/regulasjonsterapi og immunologi/symbioseterapi/biologisk medisin. Metoden baserer seg bl.a. på prinsipper fra klassisk naturmedisinsk filosofi og har fokus på hvorfor sykdommer utvikles ved degenerasjon, og hvordan regenerering kan oppnås ved bruk av naturlige midler og metoder gjennom årsaksrettet behandling.

Massasjeterapi

En behandling som stimulerer blodsirkulasjonen i muskler og vev.. Massasje medvirker til å løse opp muskelspenninger, muskelknuter, stivhet og strekk. Den er avslappende, reduserer smerte og gir økt bevegelighet. Terapeuten vil gi deg råd og veiledning i forhold til tøyning, øvelser og trening som kan være best for deg.

Ernæringsrådgivning

null

Tar utgangspunkt i aktuelle helseplager og arvelige disposisjoner som sammenholdes med pasientens helse- og sykdomshistorie. På denne bakgrunn gis tilpassede råd om kosthold, livsstil og aktuelle kosttilskudd, samt hvilke ernæringsrelaterte helsetester og analyser som kan danne grunnlag for en spesifikk persontilpasset rådgivning. Hensikten er å oppheve ernæringsmessige ubalanser og derved bidra til å reservere helseplager og sykdomsutvikling.

Helsetester og analyser:

  • Matintoleranse analyse
  • Cellestoffskifte og miljøgift analyse
  • Fettsyre test
  • Hårmineral analyse
  • Genetisk Helsetest
  • Mikrobiomtest

Les mer om de ulike analysene her

For ytterligere informasjon vedrørende behandlingene, ta kontakt via e-post eller telefon.